Info

Ugl utbildningar – var hittar man dom?

Ugl utbildningar har funnits och använts under en lång tid – faktum är att dom har sitt ursprung i USA och den amerikanska armén. I Sverige har utbildningarna använts sedan 70-talet och är en av dom mest populära.

Med tiden har den såklart gjorts om och utvecklats men grundidén och syftet är densamma – utbildning av grupp och ledare, vilket förkortningen ugl står för. Men var finns dom, och hur hittar man en om man vill delta?

Var finns utbildningen?

Ugl utbildningar ges i regel löpande och finns att tillgå runt om i nästan hela landet. För den som funderar på att delta är det alltså sällan ett problem att hitta en i närheten och bra att veta är att dessa kurser alltid ges i internatform. Så även om det är ett par mil till närmsta kursgård så kommer det bara innebära en resa dit och en hem, eftersom man stannar på gården från kursstart till avslut, vilket innebär 5 dagar. Nedan följer några exempel på städer där man kan hitta ugl utbildningar:

  • Halmstad
  • Sundsvall
  • Stockholm
  • Jönköping

Hitta ugl utbildningar

Det enklaste sättet att hitta planerade ugl utbildningar är att söka på nätet. Det finns samlingssidor som listar alla orter och tillfällen och man brukar dessutom genomföra bokningen av kursen direkt på nätet. Där man kan också se information kring kurserna på dom olika orterna, så som vilken kursgård man kommer att vistas på, vilka som kommer att leda utbildningen samt hur mycket det kostar.

Med andra ord kan man samla på sig all den information man behöver inför ett deltagande direkt i sin mobil, surfplatta eller dator – och sedan genomföra bokningen om det känns som att både plats, pris och tillfälle är rätt.

Mer om ugl

Ugl står för utbildning av grupp och ledare och leds alltid av två certifierade utbildare från Försvarshögskolan. Vid varje utbildningstillfälle deltar mellan 8–12 personer, där inga av deltagarna känner varandra sedan tidigare.

Deltar man i kursen är det viktigt att kunna lämna både arbete och privatliv hemma eftersom man får ut mer av utbildningen om man kan gå in i den till 100%. Gör man det kan man räkna bland annat med att bli bättre på konflikthantering, på att ge och ta feedback, samt förstå hur människor fungerar och arbetar i grupp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *