Webb

Onlinelistan är en länkkatalog som granskar sajter manuellt

I dagens digitala värld är internet den allra främsta källan till information. Sökningar i sökmotorer är det vanligaste sättet för användare att hitta relevanta webbplatser. Men trots sökmotorernas stora effektivitet kan det vara svårt att hitta de mest relevanta webbplatserna stökar den stora mängd information som finns tillgänglig till det lite grann. Det är här som länkkataloger som till exempel Onlinelistan kommer in i bilden.

De sajter som agerar länkkataloger hjälper nämligen användare att hitta relevanta webbplatser. Detta gör de genom att tillhandahålla en strukturerad lista med länkar till webbplatser inom olika ämnesområden. Läs vidare så berättar vi mer!

Så jobbar Onlinelistan och andra länkkataloger rent generellt

När det kommer till Onlinelistan och andra länkkataloger bör du känna till att:

 • Länkkataloger samlar många länkar på ett och samma ställe. En länkkatalog fungerar som en samling av länkar till webbplatser. De olika webbplatserna är organiserade efter ämnesområden eller kategorier. Länkkataloger har vanligtvis en hierarkisk struktur där de bredare ämnena utgör kategorier och de mer specifika ämnena istället är underkategorier. Till exempel kan en kategori vara ”Teknik” och en underkategori vara ”Mobiltelefoner”. Inom varje kategori och underkategori finns sedan en lista över länkar till relevanta webbplatser.
 • Den främsta fördelen med dessa sajter är att de underlättar sökningar efter information. En av de stora fördelarna med länkkataloger är att dessa hjälper användare att hitta relevanta webbplatser snabbt och enkelt. Genom att använda en länkkatalog kan användare snabbt navigera till den kategori eller underkategori som motsvarar det aktuella intresseområdet. Detta är ett tillvägagångssätt som sparar tid och gör det enklare för användare att hitta de mest relevanta webbplatserna utifrån deras behov.
 • Länkkatalogerna granskar ofta de sajter som läggs till i katalogen. En annan fördel med länkkataloger är att de ofta har redaktionella riktlinjer för webbplatser som vill läggas till i katalogen. Detta innebär att webbplatserna som listas i katalogen ofta granskas manuellt och därmed är mer tillförlitliga och högkvalitativa än de som listas i sökmotorer. För i sökmotorerna har vilken webbplats som helst möjlighet att indexeras oavsett dess relevans eller kvalitet. Genom att använda en länkkatalog kan användare alltså vara säkra på att de hittar högkvalitativa webbplatser inom ett intresseområde.
Info

Hitta det billigaste elbolaget i ditt område

Elräkningen är ofta en av de allra största utgifterna för många hushåll och även företag. Kostnaden för el och energi i största allmänhet ökar jämt och ständigt. Därför försöker många människor hitta olika sätt att spara pengar genom att minska sin elräkning. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att byta till det billigaste elbolaget på marknaden. I denna artikel berättar vi hur du kan hitta det elbolag som stämmer in på denna beskrivning.

Så tecknar du avtal med det billigaste elbolaget på marknaden

Vill du försöka hitta det allra billigaste elbolaget på marknaden? Då kan du försöka identifiera detta företag på följande sätt:

 1. Ta reda på din elförbrukning. Innan du kan inleda sökandet efter det elbolag som är allra billigast just nu behöver du ha tillgång till viss information. Till exempel behöver du veta hur mycket el du förbrukar i dagsläget samt vilket elbolag du har idag. Detta är information som du kan hitta på din senaste elräkning.
 2. Använd en jämförelsesajt. Nästa steg är att gå till en jämförelsesajt som kan hjälpa dig att göra en jämförelse av de olika elbolag som finns att välja på i ditt område. Det finns flera olika sådana sajter som du kan använda dig av för att jämföra elpriset och hitta det billigaste elbolaget.
 3. Läs det finstilta. Innan du går vidare och tecknar ett elavtal bör du vara noga med att läsa det finstilta. Ibland kan det nämligen finnas dolda avgifter som tillkommer utöver själva elpriset. Se därför till att vara fullständigt införstådd med kostnaden innan du tecknar ett nytt avtal.
 4. Håll utkik efter rabatter. Vissa elbolag har ibland särskilda kampanjer där de erbjuder nya kunder en viss rabatt. Detta är ett effektivt sätt för dem att locka till sig nya kunder. Håll därför utkik för rabatter när du letar efter en ny leverantör av el att teckna avtal med. Genom att ta del av ett specialpris eller ett kampanjerbjudande kan du ofta spara en slant.
 5. Överväg förnybar energi. Det kan kanske låta lite motsägelsefullt, men ibland kan du faktiskt spara lite pengar på att välja förnybar energi. Denna el kan ibland vara ett kostnadseffektivt alternativ som du därför bör överväga.
Info

Det finns vissa tillfällen då du kan vilja sälja guld

Funderar du kanske på att sälja guld i form av smycken eller liknande? Om så är fallet bör du först göra egna efterforskningar och kolla runt för att få reda på var du kan få bra betalt för dessa. Dessutom bör du försäkra dig om att du säljer föremålen till en seriös aktör som ger dig ett juste pris för dem. Läs vidare så berättar vi om några av de tillfällen då det kan vara säljläge!

Då kan du vilja sälja guld i form av smycken och dylikt

Det kan finnas flera tillfällen då du vill sälja guld i form av smycken och liknande. Några exempel på sådana situationer är:

 • I ekonomiska kriser. Har du hamnat i en personlig ekonomisk kris och behöver få tillgång till pengar väldigt fort? Då kan du överväga att sälja dina guldsmycken för att få loss de pengar som du så akut behöver. Guldet är nämligen en värdefull tillgång som du ofta kan få ett bra pris för.
 • Då du har smycken som inte används. Detta är ett annat tillfälle då du kan vilja överväga att sälja guld i form av smycken och dylikt. Ponera till exempel att du har gamla guldsmycken där hemma som du inte längre använder. Då kan det vara läge att sälja dessa och på så vis frigöra plats och få loss lite mer pengar.
 • När du vill investera i annat. Ett annat tillfälle då du kan vilja göra en sådan här affär är då du hellre vill investera i något annat tillgångsslag. Kanske har du identifierat en bra möjlighet att investera i en aktie eller i något annat värdepapper? Då kan du vilja sälja dina guldsmycken för att få loss de pengar som krävs för att investeringen ska kunna bli verklighet.
 • Då guldpriset står högt. Ytterligare ett bra säljläge är när guldpriset står högre än vad det i vanliga fall gör. När så är fallet kan det vara ett bra läge att avyttra lite grann av denna råvara i fysisk form. Du kan då dra nytta av det högre priset för att få en bättre avkastning på din investering.
Villaägare

Så inreder du ett attefallshus

Ett attefallshus må vara litet men genom att inreda det på ett smart sätt går det att få plats med otroligt mycket. Det finns till och med dom som bor i dom små husen permanent och lyckas få plats bad kök, bad och andra nödvändigheter. Med bra planering och smarta lösningar går det kort och gott att få till riktigt bra ytor – med plats för det mesta.

Sovplatser i ett attefallshus

Många väljer att ha en eller flera sovplatser i sina attefallshus – till exempel för långväga gäster. Här finns flera bra alternativ och om huset fortfarande är i planeringsstadiet så kan den här punkten vara värd att fundera lite extra kring.

Att bygga ett sovloft är en vanlig och populär lösning som ger sovplats utan att behöva göra avkall på något annat. Ska huset däremot användas främst som ett slags gästrum kanske det inte behövs så mycket annat än en dubbelsäng.

Andra bra lösningar för att få in sovplatser i ett attefallshus är:

 • Bäddsoffa
 • Våningssäng
 • Tältsängar / luftmadrasser

Tältsängar eller luftmadrasser ger kanske inte den bästa komforten men brukar duka fint att sova i en eller ett par nätter. Fördelen är att dom enkelt kan stuvas undan när dom inte används.

Förvaring

Förvaring är alltid bra och så även i ett attefallshus. Oavsett om det ska användas som gästhus, tillhåll för tonåringarna, kontor eller något annat så är det alltid skönt att kunna stuva undan vissa saker. Här är ett bra tips att välja grunda skåp i stället för djupa, för att spara så mycket yta som möjligt. Utnyttja i stället takhöjden och se till att till exempel skåp byggs hela vägen upp.

Om det finns ett kök är öppen förvaring ett bra alternativ, då det ger en känsla av rymd. Även för böcker, dekorationer och annat är enkla, öppna hyllor ett bra val.

Välj möbler med omsorg

Stora möbler på liten yta, som är ju är i ett attefallshus, är inte att rekommendera – dom tar inte bara mycket plats utan påverkar även känslan. Välj möbler i lämplig storlek och se gärna till att det finns gott om luft runt omkring. Ett tips är att välja runda bord i stället för kantiga – det ger en illusion av mer rymd. Klappstolar kan också vara en bra lösning då dom enkelt kan fällas ihop till liten storlek om ytan behöver användas till annat.

Info

Snäppramar i olika storlekar är ofta väldigt prisvärda

Det finns få saker här i världen som är lika förtretliga som då du behöver ta en perfekt upphängd ram ner från väggen när du ska byta affisch. Det är trots allt väldigt omständigt och onödigt krångligt att göra detta för att sedan hänga upp ramen på väggen igen. Detta dock någonting som du kan undvika genom att införskaffa snäppramar i olika storlekar. Dessa ramar låter dig nämligen öppna upp ramen när du vill byta affisch. På så vis slipper du ta ner och sätta upp ramen om och om igen!

Snäppramar i olika storlekar är mångsidiga och prisvärda

Visste du att en snäppram är en av de typer av ramar som är allra mest mångsidiga och prisvärda? Detta när det kommer till ramar som kan användas för att rama in allt från affischer och foton till skyltar av olika slag. Därför bör ditt företag investera i snäppramar i olika storlekar för att på ett bra sätt rama in det skyltmaterial som ni har att visa upp för omvärlden!

Det finns dock flera olika varianter att välja bland, såsom:

 • Ramar för väggmontering. En av de mest användbara varianterna som finns är de snäppramar i olika storlekar som är avsedda att monteras på en vägg. Även inom denna kategori finns det dock flera varianter, med allt från enklare och billigare ramar till lite mer avancerade och påkostade sådana.
 • Ramar för placering på bord eller bänkar. Denna typ av snäppram är tänkt att placeras på ett bord eller en bänk. Genom att göra detta kan du på ett effektivt sätt marknadsföra de olika budskap som ditt företag vill kunna nå ut med till omgivningen.

Allra helst bör du förstås investera i bägge av dessa varianter för att på så vis maximera exponeringen av de budskap som du vill marknadsföra!

Se till att köpa en ram i rätt storlek utifrån din affisch

När du överväger att införskaffa sådana här ramar bör du tänka på att det finns flera olika storlekar på ramarna. Därmed kan du enkelt hitta den perfekta ramen till just din affisch, alldeles oavsett hur stor eller liten affischen ifråga är!

Marknadsföring

3 tips för en bättre epostmarknadsföring

Epostmarknadsföring är både en populär och effektiv del av många företags marknadsföringsstrategier. Det är ett enkelt sätt att nå ut till många – men det krävs en del planering för att utskicken ska bli lyckade. Nedan följer tre tips för att lyckas med företagets epostmarknadsföring.

Planera utskicken

Epostmarknadsföring kan vara effektivt men för ett lyckat resultat krävs förstås en viss planering. Varje enskilt utskick bör planeras och här är ett tips att börja fundera på vad målet med mailet är. Det kan till exempel vara något av följande:

 • Lansering/uppvisnings av nya produkter
 • Erbjudande eller kampanj
 • Annan information av värde, till exempel en nyhet om företaget

Under planeringen av utskick är det också bra att fundera på hur innehållet ska se ut, för att fånga målgruppens intresse. Vilket typ av språkbruk ska användas, hur många / vilka bilder bör finnas med och så vidare. Även ämnesraden bör ägnas lite omtanke, så att den blir tilltalande för målgruppen / mottagarna.

Under planeringen kan det även vara värt att fundera på vilken veckodag som passar bäst för företagets e-postutskick. Här är det bra att prova sig fram för att se vilken dag som genererar högst öppningsfrekvens och flest klick. Kanske försvinner mailet i mängden om det skickas ut samma dag som många andra företag väljer att skicka sina mail.

Var personlig

Ett annat tips för att lyckas med företagets epostmarknadsföring är att göra utskicken personliga. Det går till exempel att lägga till mottagarens förnamn så att det första denne ser är ”Hej Anna”, ”Hej Erik” eller vad namnet nu kan tänkas vara.

Det finns statistik på att personliga brev har en högre öppningsfrekvens så det kan definitivt vara värt att satsa på. Bra att tänka på här är förstås att göra tester efter ändringarna, innan utskicken skickas till mottagarna.

Se till att innehållet är mobilanpassat

Drygt 97% av alla internetanvändare är aktiva via mail och dom flesta går säkerligen in och kollar av inkorgen åtminstone någon gång per dag. En stor del av internetanvändningen sker idag via mobiltelefoner och av den anledningen är det viktigt att se till att innehållet i företagets epostmarknadsföring är anpassat för just det.

Fördelar med epostmarknadsföring

Det finns flera fördelar med epostmarknadsföring, inte minst det faktum att det är ett enkelt sätt att nå ut till väldigt många personer. Det har dessutom visat siga vara effektivt – och dessutom är det billigt jämfört med andra marknadsföringsmetoder.

Info

Från bröllop till begravning – catering är ett vanligt val vid många typer av tillfällen då flera personer samlas, av en eller annan anledning. Det är smidigt och enkelt – och dessutom i mångas ögon prisvärt. Men hur mycket kostar det att beställa catering i Stockholm? Läs mer om det här.

Catering från cateringfirma i Stockholm

I Stockholm finns flera ”renodlade” cateringfirmor som erbjuder olika typer av mat och dessutom en del andra tjänster inom området. Det brukar finnas lite smått och gott att välja från menyerna och vanligt förekommande är smörgåstårtor, buffér, snittar och trerätters.

Priserna för detta alternativ ligger mellan ca 200–350 kronor per person – där 200 avser pris för buffé och 350 för en trerätters middag. Värt att veta är att detta bara är ett exempel från en aktör i Stockholm och att priserna kan variera ganska mycket.

Firmor som erbjuder catering kan som sagt även ha en del andra tjänster att tillgå, så som:

 • Hyra av porslin
 • Hyra av möbler (bord och stolar)
 • Hyra av serveringspersonal under tillställningen

Genom att beställa catering från en firma finns alltså möjlighet att få hjälp med det mesta som har med maten att göra under en tillställning. Det kan vara skönt att slippa tänka på alltifrån dukning till att hålla koll på om något behöver fyllas på och detta är särskilt vanligt vid bröllop och andra större fester med många gäster.

Från större matvarubutiker

Det är inget nytt att dom större matvarubutikerna erbjuder catering och i Stockholm finns det gott om dessa. Detta alternativ är ofta något billigare än att beställa mat från en cateringfirma men utbudet är vanligen också lite mindre. Smörgåstårtor och buffér med kallskuret är det vanligaste och priserna ligger mellan ca 100 – 250 kronor per person – beroende på vad som väljs.

Andra alternativ

Idag är det enkelt att få mat levererad hela vägen hem till dörren – även med kort varsel. Givetvis kan det bero lite på hur stort sällskapet är – om det är väldigt många magar att mätta kan det trots allt behövas viss framförhållning.

Ett alternativ till catering är dock att beställa hämtmat. Utkörning är en regel snarare än ett undantag idag och i just Stockholm är möjligheten till utkörning väldigt stor. Beställ pizza eller annan hämtmat – här landar priset runt ca 100 – 150 kronor per person.

Info

Katter är väldigt mysiga, speciella och härliga individer med ofta stor personlighet. Men de löper som alla djur en risk att bli sjuka eller skadade under sin livstid. Och då är det viktigt med en bra försäkring som kan täcka ibland både stora och oväntade utgifter. Genom att läsa denna text kan du få hjälp med att hitta billigaste kattförsäkringen.

När du ska börja leta efter en billig kattförsäkring bör du ha i åtanke att priset skiljer sig åt mellan olika katter. Detta utifrån flera olika faktorer. Främst handlar det om olika kattraser då både sjukdoms- och skaderisken varierar mellan raserna. I en undersökning bland fem vanliga raser var till exempel blandras den billigaste katt att försäkra medan maine coon och norsk skogskatt den dyraste.

Frågor att fundera på för att hitta den billigaste kattförsäkringen

När du ska teckna en kattförsäkring behöver du först fundera på vissa saker. Du kan till exempel ställa dig följande frågor:

 • Vilken sorts självrisk vill du ha? Du kan själv välja vilken självrisk som du vill ha för att få en billig försäkring till din katt.
 • Hur lång ska självriskperioden vara? För att hitta den billigaste kattförsäkringen bör du ha så lång självriskperiod som möjligt. Vissa försäkringsbolag erbjuder 130 dagar medan andra kan erbjuda ett års självriskperiod.
 • Vilken sorts omfattning ska försäkringen vara och behöver jag i så fall något tillägg? Försäkringen kan ofta delas upp i olika storlekar eller paket. De brukar benämnas som bas, mellan och stor. Den billigaste försäkringen för katter täcker generellt endast grundläggande basbehov och saknar därmed skydd för andra delar. Detta gör att det inte är bara priset som är det viktiga utan också vad som ingår i försäkringen. Om du saknar skydd för något så kan kostnaden för veterinär- och rehab besök snabbt bli en dyr historia.
 • Finns det något annat som är viktigt för dig? Här bör du fundera på om det är något annat särskilt som är viktigt för just dig. Är det till exempel av vikt att försäkringsbolaget är välkänt eller är specialiserade på katter eller andra djur.
IT-Teknik

One Com webbmail är tillgänglig via webbläsaren och kan därmed nås via mobil, dator eller surfplatta. Så här fungerar det – och så kommer du igång.

Kom igång med One Com webbmail

 • Skapa konto
  One Com är ett populärt webbhotell i Sverige med ett flertal tjänster kring webbhosting, mail och att bygga upp sin webbplats. Företaget erbjuder fem olika konton där det lägsta kostar 49 kr per månad och det dyraste 189 kr per månad. Utöver denna grundavgift kan även tilläggstjänster köpas.
 • Skapa mailadresser
  Oavsett vilken kontonivå som väljs ingår obegränsat med E-postkonton. En person som exempelvis äger domännamnet Nilsson.se kan skapa mailadresser som exempelvis [email protected], [email protected] osv. När dessa skapas väljs även vilket lösenord som ska användas.
 • Logga in
  One Com webbmail nås via One.com. Längst upp till höger finns ”Logga in”. I inloggat läge kan sedan mail läsas och skickas. Några inställningar behöver alltså inte ske innan mailen kan börja användas. En annan väg är att gå direkt till mail.one.com och där logga in med samma inloggningsuppgifter.
 • Konfigurera mailprogram
  Det är självklart även möjligt att använda ett mailprogram istället för att logga in på One Com webbmail vid varje tillfälle. I detta fall behöver inställningar ske för POP3 och SMTP – alla inställningar kan ses på företagets hemsida.

Fördelar

 • Fritt antal mailadresser
  Genom att ha en egen domän ges möjlighet att skapa obegränsat antal mailadresser. I teorin går detta även vid gratisvarianter så som hotmail eller gmail men det tar både längre tid och är svårare att hitta passande mailadresser.
 • Spamfilter
  One Com webbmail har ett spamfilter som tydligt håller spam borta. Det går även att göra egna inställningar och ange vad som ska klassas som spam.
 • Support 24/7
  Företaget erbjuder support 24/7. De kan nås exempelvis via mail, telefon eller chat. Däremot är öppettiderna något olika beroende på kommunikationssätt. Dessutom kan i vissa fall support ges på ett annat nordiskt språk än svenska.
 • Om du glömt lösen…
  Om du glömt bort ditt lösenord till ett Gmail-konto kan du enbart få tillbaka det om du har angett återställningsinformation. Hos One går det alltid att logga in och vid problem kan supporten hjälpa till.
 • Mail, kalender och adressbok
  One Com webbmail har inte bara en mailfunktion. När inloggning sker online ges även tillgång till kalender och adressbok. Detta alltså på ett liknande sätt som när mailprogram används.
Info

Har du en budget som är öronmärkt för annonser på sociala medier? I sådana fall rekommenderar vi varmt att du provar annonsering på Instagram! Varför är detta vår rekommendation, kanske du undrar? Det har helt enkelt att göra med att du ofta kan få hög avkastning på ditt investerade kapital på denna plattform.

Det är nämligen en hög andel av alla användare på den sociala plattformen som hittar nya varumärken och produkter via Instagram. Även om det inte är den allra största plattformen når den dessutom ut till drygt en miljard användare världen över. Men innan du bara kastar dig ut och sprider pengar omkring dig är det viktigt att du först tänker till. Detta för att du ska få så mycket som möjligt ut av dina investerade slantar.

Så fungerar annonsering på Instagram i korthet

Instagram ägs av Facebook (företaget som numera kallar sig Meta). De bägge plattformarna har därför en hel del gemensamt, vilket förstås inte är särskilt konstigt. En av likheterna mellan dem är att dina annonser visas på flera olika ställen i respektive app. De ser i grund och botten ut som helt vanliga, organiska inlägg. Den stora skillnaden är att de har en märkning som indikerar att de är sponsrade (betalda).

Dessutom kan du ofta “slänga in” en rad ytterligare funktioner jämfört med vanliga inlägg. Några exempel på sådana funktioner är:

 • länkar
 • call to action-knappar
 • produktkataloger

Priset för annonsering på Instagram varierar och bestäms utifrån en rad olika faktorer. TIll dessa hör bland andra dessa:

 • din målgrupp
 • hur konkurrensutsatt din bransch är
 • vilken tid på året du annonserar (fjärde kvartalet är så klart dyrare p.g.a. black friday och julhandeln)

Välj den sorts annonser som du själv tror kommer fungera bäst

Det finns flera olika sorters annonser som du kan visa på Instagram. Detta kan göra det svårt att välja vilka sorter du ska satsa på. Du kan dock experimentera lite grann och sedan välja de som du själv upplever fungerar allra bäst. Dessutom bör du fundera över ditt mål med annonseringen, din målgrupp och vilket organiskt innehåll som tidigare har fungerat!