Teknik

Sträckfilm – för säker frakt och förvaring

Sträckfilm är ett bra val när du vill förpacka varor på ett säkert och ekonomiskt sätt. Det funkar bra både inför frakt och inför förvaring. I denna artikel berättar vi mer om sträckfilm och dess användningsområden.

Vad är sträckfilm

Sträckfilm är ett slags plastfolie. Det utmärker sig för att vara extra hållbart och elastiskt, och därför perfekt för att förpacka varor. Den tillverkas i många olika tjocklekar och storlekar, och kan därför användas för att förpacka föremål av många olika typer och storlekar. Det kan röra sig om allt från höbalar till varor som ska staplas och förvaras på ett lager. I och med utvecklingen blir sträckfilmen dessutom mer och mer hållbar och smidig att använda. Den senaste utvecklingen är sträckfilm med nanoteknik. En av hemligheterna med sträckfilm är just att den är så elastisk. Du sträcker ut den och lindar den runt en vara, och när den sedan återgår till sin ursprungliga längd sluter den väl åt den vara du vill skydda.

Användningsområden för sträckfilm

När du ska frakta föremål eller förvara dem på ett lager är det viktigt att de är ordentligt förpackade så att de skyddas mot eventuella skador. Ett effektivt sätt att skydda varorna är att packa in dem i sträckfilm. Det skyddar varorna från stötar och fall, men även från att damm och smuts letar sig in och förstör varorna. På så vis är varorna i fint skick när de antingen kommer fram efter frakt eller plockas ut i butik från ett lager.

Hur du använder sträckfilm

Sträckfilmen ska sträckas ut ordentligt kring det föremål du vill förpacka, därav namnet. Sträckfilmen kommer då att sluta tätt kring föremålet. Hur du använder sträckfilmen beror dock mycket på hur stor det föremål du behöver förpacka är. Det finns både handsträckfilm och maskinsträckfilm. Handsträckfilm används främst vid förpackning av mindre varor, och den appliceras manuellt. Maskinsträckfilmer används främst vid förpackning av större varor, och appliceras med hjälp av en maskin. Om du ska förpacka matvaror eller andra föremål som behöver ventilering, kan du använda en sträckfilm med hål för ventilering. Utöver dessa typer av sträckfilm finns det även fibersträckfilm, som är extra hållbar men också extra lätt. Denna finns att köpa både som handsträckfilm och som maskinsträckfilm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *