Teknik

Skicka in din iPhone på reparation eller laga den själv?

Dom flesta med iPhone har troligen lämnat in den på reparation någon gång, alternativt reparerat den på egen hand. Batteriet blir dåligt och behöver bytas eller skärmen har spruckit som följd av en olycka. Att byta ut laddporten är också en vanlig åtgärd och för det kan man antingen lämna in den på plats i en butik, skicka in den eller köpa delar och göra det själv.

Snabba reparationer i butik

Finns en butik där du bor som erbjuder sig att utföra reparationer på iPhone går du såklart in där och lämnar den. Vanligen kan du hämta ut den redan efter någon timme vilket är en klar fördel. Finns däremot ingen sådan butik i närheten kan du behöva skicka in den.

Det går såklart lika snabbt att reparera den när den väl är på plats men man får räkna med ett par dagar från att man skickat den tills att den landar hemma i brevlådan igen. Det är hur som helst ett bra och billigt alternativ om man vill få hjälp att lösa problemet på ett snabbt och säkert sätt.

Köp delar och byt själv

Många av dom företag som erbjuder reparation på iPhone och andra telefoner säljer också delar för den som hellre utför jobbet själv. Man beställer helt enkelt dom delar som behövs, till exempel en skärm eller ett nytt batteri, och sedan monterar man det efter anvisningar.

Tips

Att byta till exempel en skärm på en iPhone är inte jättesvårt men har man aldrig gjort det innan är det bra om man letar upp någon form av guide innan man börjar. Det finns många sidor där man kan läsa sig till den information man behöver för att utföra en reparation på sin iPhone men man kan även kolla på YouTube efter lämpliga videos.

Det är också bra att veta att det är ett pillrigt jobb och man behöver vara ganska fingerfärdig för att lyckas. Skruvarna är exempelvis väldigt små och tappar man en finns en risk att man inte hittar åt den igen.

Hur vida man ska skicka in sin iPhone på reparation eller laga den på egen hand beror alltså på om man tror att man klarar av det. Sannolikheten att det bli gjort snabbare om man lämnar in den är stor men har man inte så bråttom kanske det inte spelar någon större roll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *