Webb

Integration med UPS och WooCommerce Plugin

För e-handlaren med många dagliga ordrar kan UPS WooCommerce Plugin vara ett sätt att optimera verksamheten. Istället för att manuellt föra in data från ordern till Unifaun, räcker det med att logga in på Unifaun och klicka på “Skriva ut”. Det här gör den dagliga packrutinen betydligt smidigare.

Är det nödvändigt att ha när man börjar?

Det beror på hur man ser det. Det finns argument för att vänta med dylika lösningar tills man märker att man får in ett krävande orderflöde. Skulle man inte få det, finns en risk att man lägger ned pengar och energi i onödan på att göra kopplingen. Är det en beprövad idé med en stor sannolikhet för ett starkt och kontinuerligt orderflöde, kan det vara bra att göra kopplingen redan från början. Det går också att argumentera för att göra kopplingen på en gång, även om man inte är säker på ett stort orderflöde. Det är inte alltför dyrt, och det ger dig möjlighet att förbereda integrationen i lugn och ro. Att testa kopplingen medan man har fullt upp med ordrar är kanske inte det allra bästa – å andra sidan, så är det relativt enkelt och snabbt gjort att integrera systemen.

Det UPS WooCommerce Plugin gör är att helt enkelt automatisera delar av logistikflödet till en förhållandevis låg kostnad – när det är nödvändigt att göra, är givetvis upp till dig att avgöra.

Hur gör man för att komma igång med UPS WooCommerce Plugin?

Att komma igång med tillägget är enkelt, och kräver inget speciellt tekniskt kunnande. I adminpanelen på WordPress trycker man på “Tillägg” och “Lägg till nytt”. Sedan söker man på “Woo Pacsoft Unifaun” och installerar samt aktiverar pluggen. På inställningssidan väljs kontotypen Unifaun och där anges de inloggningsuppgifter som gäller hos Unifaun. Det är samma uppgifter som används för att logga in på deras webbplats. Efter att ha ställt in kontotypen anges en API-nyckel som ge vid beställning. Det är den som gör det möjligt för informationen att föras över per automatik till Unifaun. Sedan är det bara att börja anpassa inställningarna efter din verksamhet. Till exempel går följande att göra med UPS WooCommerce Plugin:

  • Välja hur ofta notiser ska skickas ut
  • Styra notiser per SMS och/eller E-post
  • Välja vilka paket som ska skickas för olika varor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *