IT-Teknik

Mobilväxel effektiviserar små företag

Stora företag har oftast en, eller ett par, personer som sitter i ”växeln”. Personer som kan ta inkommande samtal och avgöra vilken person som är korrekt att nå beroende på det individuella ärendet. Ett typiskt exempel är hur sjukhusväxeln kan växla vidare samtal till olika avdelningar eller personer beroende på fråga och behov. För små företag är det ofta inte lönsamt att ha liknande funktion då antalet samtal knappast väger upp till att ha en person anställd för enbart detta. Samtidigt vill man inte missa samtal som kommer in från kunder och leverantörer. En smidig lösning är då att beställa en mobilväxel som är anpassad ett litet företag.

Mobilväxel finns i flera olika utföranden och med mängder av funktioner. Generellt är de just indelade utifrån företagens storlek och mindre företag kan därmed direkt välja att bara jämföra de mobila växlar som vänder sig till mot dessa. Det som kännetecknar en mobil växel till företaget är framförallt att man enbart behöver ge ett enda nummer till kunder och leverantörer. Genom automatiska kösystem, omkopplingar och hänvisningar kommer den som ringer att nå en person inom företaget.

Se över behovet!

När funktioner, service och inte minst prisnivå skiljer kraftigt mellan olika mobila växlar bör man först fundera över vilket behov som finns. En väg är att kontakta ett par återförsäljare och låta dem förklara fördelarna med sina växlar. Därmed kan man få en bild över vilka olika funktioner som finns och vilken service som går att få. Det blir då lättare att helt och hållet känna sig trygg i att rätt funktioner valts.

Ett litet företag behöver framförallt grundutbudet som erbjuds med en mobil växel. Det handlar exempelvis om att kunna notera att en telefon inte ska nås under vissa tider och att samtliga samtal därmed skickas vidare till annan personal inom företaget. Det går även att ställa in när på dygnet som ett meddelande bara ska ges och liknande funktioner. Om företaget växer kan ett externt företag anlitas för telefonpassning. Men ett litet företag har mycket sällan detta behov utan klarar sig för det mesta med det billigare alternativet med mobilväxel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *