Villaägare

Vattenlarm för villaägare

Vattenlarm för villaägare

När man stängt dörren bakom sig för en tids semester, är det vanligt att åter för sitt inre gå igenom huset. Det är vanligt att känna oro för om man stängt av maskiner, släckt lampor eller på annat sätt gjort fastigheten klar att gå i ide för några dagar. Vattenlarm är en av de saker som kan underlätta dystra tankar om eventuella skador. Vattenskador kan ha stor inverkan på vardagen för den som bor i huset. Om det gått långt kan man behöva riva ut stora delar av rummet som angripits. Man kan dessutom behöva vänja sig vid fläktar som går dygnet runt i syfte att torka upp. Kostnaderna kan man inte tala om i generella termer annat än att det kostar en slant för den som behöver sanera fastighetens utrymmen.

Vattendetektorer fungerar på så vis att de känner av fukt omedelbart. Sensorerna, eller vattendetektorerna, installeras på platser där risken för stående läckage föreligger. Skulle någonting springa läck får man snabbt information om vad som inträffat. Önskar man ha sitt på det torra, går det att anlita säkerhetsföretag för att ta emot samma varning. De kan då kontakta ägaren via telefon. Skulle man vara bortrest finns möjlighet att kalla in proffs som kan hantera vattnet i bostaden eller på kontoret. Det kan vara en kran som glömt, men vanligen är det någonting tekniskt som inte fungerat tillförlitligt.

Vattenlarm med bevakning

Den som införskaffat ett hemlarm med syfte att skydda hemmet och tingen däri, kan använda sig av vattenlarm i kombination med vattendetektorer. Det innebär att samma operatörer tar emot larm oavsett ifall signalen går genom inbrottslarmet, rökdetektorer eller vattendetektorerna man köpt. Verisure och andra större aktörer har väl utvecklad organisation för att hantera denna typ av hot.

Installation av vattendetektorer är någonting man gör själv. Till sin hjälp har man installationsråd via hemsidan. Det är viktigt att man placerar ut tillräckligt antal på rätt platser i hemmet. Vanligtvis är det platser där man inte skulle märka ifall det stod vatten. Bakom vitvaror är ett sådant exempel. Vid rörkopplingar och i anslutning till våtrum är ett annat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *