Villaägare

Det kan du göra för att bidra till bättre offentlig miljö

Skräp i naturen, framförallt plast, är en stor miljöbov i samhället. Nedskräpning har länge varit ett problem och kanske kommer det aldrig försvinna helt och hållet men det finns mycket var och en kan göra för att bidra till att det åtminstone ska bli bättre, så som att slänga sitt skräp i en offentlig papperskorg istället för på marken, undvika plast och återvinna det som går. Papperskorg parken finns i flera olika färger och även i två olika storlekar. Denna papperskorg är anpassad för att tåla tuffa tag och har därför blivit kommunernas favoritpapperskorg.

Släng ditt skräp

Nästan var man än befinner sig så finns åtminstone en papperskorg att slänga sitt skräp i, istället för att lämna kvar det i naturen. Det kräver ingen större ansträngning även om man i vissa fall kanske måste bära med sig sitt avfall en bit, eller i värsta fall hela vägen hem. Det är en ansträngning som är värd att göra för att minska nedskräpningen och bidra till en bättre offentlig miljö, både vad gäller naturen i sig och för dom djur som vistas där.

Undvik plast

Plast är som sagt ett av dom material som har otroligt dålig inverkan på miljön och undvika det i största möjliga mån sparar in på viktiga resurser. Välj hellre papperspåsar istället för plastpåsar och lämna aldrig plast utomhus. För en bättre offentlig miljö behöver alla minska på konsumtionen av plast och att göra smarta val är ett bra första steg i rätt riktning. Dessutom ska man alltid återvinna den plast man förbrukar om man har möjlighet men befinner man sig ute i naturen och inte vill släpa hem sitt skräp är det i alla fall bättre att slänga det i en papperskorg än på marken.

Panta dina flaskor och burkar

I Sverige har vi ett otroligt bra system för återvinning av flaskor och burkar och även här finns det stora resurser att spara genom att panta istället för att slänga det man använt i första bästa papperskorg. Slänga är bra men återvinna är bättre, så för alla produkter som faktiskt går att återvinna ska man se till att göra det. Dessutom betalar man för pant varje gång man köper en burk eller flaska och får tillbaka varje gång man pantar.

Att hålla rent efter sig, minska på sin plastkonsumtion och återvinna olika typer av material gör mycket för miljön. Om alla gör det skulle både naturen och många djur må bättre och som konsument bör man göra det man kan för att bidra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *