Cyklar

Cyklar och dess priser

Cyklar och dess priser

På senare år har priserna gått ned rejält på cyklar – även för riktigt bra sådana. Idag finns mängder med riktigt bra modeller som faktiskt inte behöver kosta mer än 5 000 kronor. De summorna kan visa sig när det är en riktigt bra terrängcykel eller racercykel. För den som bara cyklar till jobbet eller runt kvarteret finns betydligt billigare modeller än så att välja mellan.

Racercyklar

Är du sugen på en racercykel? Det går att hitta riktigt bra modeller som inte alls behöver kosta skjortan. Dessa passar utmärkt för dig som vill pröva på, men som kanske inte har som ambition att vinna tävlingar.

Det är framförallt två saker som är viktiga för cykelupplevelsen när det kommer till racercyklar – hjulen och ramen. Det här är inte bara viktigt på racercyklar, men det blir särskilt tydligt just på dem eftersom underlaget känns av väldigt väl.

Ju mer du kan tänka dig att betala, desto bättre hjuluppsättning kan du få på din racercykel. En god hjuluppsättning gör att cykeln känns betydligt roligare och bekvämare att köra. Om du är säker på att du kommer att cykla mycket med racercykeln, rekommenderas det att gå upp lite i pris. Du kommer inte ångra dig på lång sikt.

Terrängcykel

För någon som både vill träna och tävla med sin mountainbike är det bra att gå upp till en prisklass runt 5 000 kronor. Kan man betala ännu mer än så kan man givetvis få en ännu bättre cykel – men någonstans där kan man ligga för att ändå få en bra terrängcykel. Med stor sannolikhet får du en välutrustad cykel som ger mycket glädje och valuta för pengarna.

För att få riktigt bra stötdämpning är det bra att gå upp några tusen i prisklass. Likaså om du vill få ännu bättre bromsar och hjul. Vid det här laget blir också cykeln mer lättviktig, vilket är att föredra av flera skäl. Vill du ha låg vikt, riktigt bra stötdämpning, styva ramar, bra hjul samt god växelprecision bör du räkna med priser på mellan 10 000 – 20 000.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *