Tarot

Tarot – En gammal spådomskonst

Tarotkort är en särskild sorts kortlek som främst används inom spådom. Kortleken består av 78 kort med olika bilder och dessa är uppdelade i två kategorier; stora och lilla arkanan. Arkanan betyder hemlighet och i den stora arkanan finns det 22 kort som täcker siffrorna mellan 0 och 21. Ofta kallar man korten i den stora arkanan för trumfkort. Övriga kort ingår i den lilla arkanan varav dessa 56 kort är indelade i fyra underkategorier, 16 stycken sviter och 40 kort med siffror. Tarotkort är uppdelade på olika sätt eftersom korten har väldigt olika betydelse. I den stora arkanan finns exempelvis de tarotkort som kan berätta om din väg i livet. Korten kan bland annat ge nya insikter om sig själv och om vilken roll man har. Något som är spännande med den lilla arkanan är att samtliga kort här representerar ett tillstånd för varje människa som får en läsning, ett tillstånd i den personens liv.
Till skillnad från den lilla arkanan visar tarotkorten i den stora arkanan hur vi interagerar med vår omvärld. Här visas detta genom att korten har symboler av siffror, färger samt olika stjärntecken.

En gammal spådomskonst

Tarotkort har används i hundratals år och har bland annat omnämnts här i Sverige sedan 1500-talet. Idag kan man själv lära sig hur man tyder tarotkort, men även besöka spådomskunniga eller ringa spådomssiter på nätet. Huruvida man väljer att tro på tarotkort och spådomskonst är såklart upp till var och en. En del litar blint på vad läsningen säger, andra väljer att ta till sig vissa saker och ser tarot snarare som en ny insikt eller rådgivning snarare än att följa allt till punkt och pricka.
Genom att få en läsning av tarotkort kan du komma till helt nya insikter om dig själv. Oftast formas man mycket av samhället och de människor man har runt sig. När du använder tarotkort kan du få möjligheten att själv bestämma hur du väljer att tolka korten och lära dig mer om dig själv och ditt syfte. Hos Tarotguiderna.com kan du läsa mer om hur du gör läsningar, vad de olika korten betyder och mycket mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *